Visca el ball!

Al SCIC estem molt contents!! Un cop més, “Un pont de cançons: el SCIC a L’Auditori” ha estat un èxit, i això és possible gràcies a totes les persones que hi han treballat amb molta il·lusió des del primer moment.

Ahir les corals del SCIC van convertir L’Auditori en una gran festa de música tradicional, un ball de festa major amb tots els elements. Des dels instruments tradicionals (una bona colla!) fins als balls dels gegants i l’esbart.

El concert va començar amb 3 cançons tradicionals del volum de “Danses cantades” Patrimoni Coral SXII (El ball de Sant Ferriol, Miquel i El gat) intercalades amb dues danses (Ball de rentadors de Riu de Pendís i Ball de coques de Prades)que els nens i nenes de l’Esbart Dansaire del Centre Moral d’Arenys de Munt van ballar amb molta gràcia i elegància.

Un cop situats en la música tradicional, va ser el moment d’interpretar la cantata Al ball, sense un badall amb text de Miquel Desclot i música de Guida Sellarès, el plat fort de la festa. El Pablo Larraz i l’Anna Agudo van conduir músics i cantaires amb molt encert i amb un gran control de la situació (cosa poc fàcil amb 450 cantaires de 7-12 anys al davant!). Els músics també van ser un element clau de la festa, què seria d’un ball de festa major sense un acordió o un flabiol? L’associació d’Amics del Gegant del Pi van acabar de donar el toc de festa amb l’aparició del seu petit Mustafà.

A tots vosaltres, i a l’equip de L’Auditori, moltes gràcies per ajudar-nos a fer-ho possible. Estem segurs (i, de fet, ens consta) que els cantaires i directors van gaudir molt del concert! Encara que a l’hora del concert alguns ja estaven força cansats… i és que portaven des de les 10h assajant. I alguns d’ells, els que venien de més lluny, havien matinat molt! Però l’esforç s’ho va valdre.

Llarga vida al SCIC i a les seves trobades!!