SCIC

El SCIC és una federació que té com a finalitat coordinar les activitats de les corals que en són membres, fomentar la pràctica del cant coral infantil, vetllar per la seva qualitat i ajudar perquè sigui un element fonamental en la formació dels infants.

Avui som 120 orals que representen un total de 3.000 cantaires de 4 a 16 anys de corals dels Països Catalans.
Però què més és el SCIC?

S C I C = SENTIR, CANTAR, INCLOURE, CONVIURE

1SENTIR: les cançons són, en essència, la fusió de dos llenguatges: el poètic i el musical, que tenen, per separat, capacitat de transmetre profundes emocions de tota mena, tant als emissors com als receptors, de manera col·lectiva i compartida.

2CANTAR: la cançó és, a més, patrimoni de la humanitat, en el benentès que cantar forma part de la nostra existència, les cançons ens acompanyen, amb més o menys intensitat, al llarg de tota la vida.

3INCLOURE: a les corals del SCIC, les veus de tots els infants hi poden ser, sense excepció, siguin quines siguin les seves característiques.

4CONVIURE: compartir cançons i la vivència de cantar-les plegats contribueix a fer persones sensibles i a crear lligams per tota la vida entre els infants i joves.

 

El SCIC ha intentat sempre ser, i de fet ho és, un referent en el món coral català. Ha invertit molts esforços al llarg de tots aquests anys per fer arribar la música i les cançons a tots els infants del país, i per mitjà d’ella donar a conèixer les nostres tradicions. Des del començament s’ha procurat que els nens i les nenes del SCIC poguessin accedir a la música d’altres indrets, majoritàriament popular, encara que també d’autor.

Com diu en Miquel Martí i Pol:

la cançó és una de les formes més senzilles i autèntiques de l’expressió dels pobles i constitueix sens dubte un dels ponts que més íntimament i profundament els uneix. Per a la cançó no hi ha temps ni fronteres; només cal tenir el cor net i ésser fidel a l’exigència que el cant reclama, per a poder sentir i transmetre l’emoció profunda tant si ha estat escrita a casa nostra com si ens ha arribat de fora.