Les Trobades del SCIC

Un cop l’any els cantaires posen en comú el treball realitzat durant el curs en trobades de diverses modalitats. Aquestes trobades són l’exponent màxim de la importància, la cohesió i la vitalitat del SCIC.

PETITS (DE 5 A 7 ANYS):

Mostren el repertori que han après durant el curs en els Juguem Cantant, trobades d’un dia en què es combinen les activitats lúdiques amb les musicals. El concert consta d’un repertori comú i, sovint, d’una cantata representada.


MITJANS I GRANS (DE 8 A 16 ANYS):

Els intercanvis i trobades es fan en diferents modalitats:

    • Intercanvis. Relació i convivència entre dues corals que es troben alternativament a les poblacions respectives per viure i cantar junts.
  • Trobades-taller. Es treballen obres del repertori comú amb un director convidat i així se’n coneixen diferents interpretacions.
  • Cap de setmana cantant. Dues o més corals es troben en una casa de colònies on es treballen obres del programa comú i altre repertori, amb concert final o sense.
  • Trobades generals. Trobades generals, per a tots els cantaires a partir de vuit anys de les corals que integren el SCIC. S’encarrega una cantata especialment per a l’ocasió, sempre amb acompanyament instrumental i s’estrena en un gran concert el diumenge a la tarda i aplega uns 3.000 cantaires.

Durant els primers anys del SCIC, les Trobades Generals es feien anualment. Però a mesura que l nombre de corals federades va anar augmentant, es van anar espaiant en el temps, passant de fer-les cada dos o tres anys, a la situació actual, cada cinc anys.

La primera trobada es va fer el 1967 a Manresa, i des d’aleshores se n’han fet el 1968 a Lleida, el 1969 a Barcelona, el 1970 a Granollers, el 1972, 1974, 1977, 1980, 1083, 1987, 1992, 1997, 2002 i 2007 a Barcelona, i 2012 a Badalona.