Girona, seu de l’Europa Cantat Junior 2026

Girona ha estat la ciutat escollida per acollir la pròxima edició del festival Europa Cantat Junior, l’esdeveniment de cant coral infantil més important a escala europea. L’anunci es va fer aquesta setmana passada a la clausura del 10è Europa Cantat Junior celebrat a Bèlgica, a la ciutat de Gent. Una edició que ha comptat amb una àmplia participació de cantaires catalans sent, amb tretze corals, el territori amb més representació al festival.

L’Europa Cantat Junior és un festival impulsat per l’European Choral Association que se celebra cada tres anys a una ciutat europea diferent. Un esdeveniment que pretén ser un espai d’aprenentatge i intercanvi per a cantaires d’arreu, i que arribarà a Girona de la mà del Secretariat de Corals Infantils de Catalunya, que és qui ha impulsat la candidatura.

El festival tindrà una durada d’una setmana, i se celebrarà durant el mes de juliol, amb dates encara pendents de confirmació. S’espera que hi assisteixin prop d’un miler de cantaires infantils de tot Europa, que participaran en els diversos tallers oferts pel festival. També tindran temps, però, per gaudir de la ciutat i del seu entorn, i per oferir nombrosos concerts oberts a tota la ciutadania.