SCIC page title

QUÈ ÉS EL SCIC?

El Secretariat de Corals Infantils de Catalunya és una entitat privada sense afany de lucre que està integrada per associacions, cors o altres entitats que es dediquen a la pràctica del cant coral infantil dins el territori de parla catalana. Actualment, el SCIC el constitueixen una vuitantena de corals que representen uns 3.000 cantaires d’entre 5 i 16 anys. 

El SCIC, al seu torn, és membre del Moviment Coral Català (MCC)Consell Català de la Música (CCM), l’Ens de Comunicació Associativa, la Federació d’Organitzacions Catalanes Internacionalment Reconegudes (FOCIR), l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC) i de les federacions internacionals European Choral Association – Europa Cantat (ECA-EC) i International Federation for Choral Music (IFCM).

Fundat el 1967, el SCIC compta amb més de 50 anys d’història i trajectòria. El 1994 el SCIC va rebre la Creu de Sant Jordi, i el 2017, amb motiu del seu 50è aniversari, el Premi Nacional de Cultura.

FUNCIONS

Les funcions del SCIC són promoure, dinamitzar i difondre el cant coral infantil.

COM HO FEM?

LES CORALS

El SCIC proposa regularment projectes musicals estructurats per franges d’edat als quals poden participar gratuïtament totes les corals membres (concerts, trobades, intercanvis enregistraments…)

ELS DIRECTORS I DIRECTORES

El SCIC és actiu en la formació de directors/es i altres professionals que treballin en l’àmbit del cant coral infantil. Cada any s’ofereixen cursos i tallers amb temàtiques i formats diversos oberts tant als directors vinculats a les corals del SCIC com als professionals de l’educació musical en general.

Per a les persones vinculades al món del cant coral infantil i que no estiguin involucrades en una coral federada, existeix la possibilitat de fer-se Amic del SCIC i accedir a beneficis en la formació i l’adquisició de cançoners i altres materials.

EL REPERTORI

Des dels seus inicis, el SCIC promou la difusió i creació de repertori en català i adequat per als infants. Es realitzen encàrrecs d’obres noves i arranjaments de repertori tradicional, es promou l’edició de cançoners recopilatoris i, per a les corals membres, s’ofereixen anualment propostes de repertori variat i classificat per edats.

Els materials editats pel SCIC poden adquirir-se online a La Botigueta. Actualment, s’està obrint una col·lecció de guies didàctiques que complementin les cantates i cançoners.

EL TERRITORI

L’activitat del SCIC (trobades, concerts, formacions…) es desenvolupa per tot el territori català. A més, les corals que en són membres s’estructuren en demarcacions territorials per tal de crear una xarxa de proximitat entre elles.

LA DIFUSIÓ

El SCIC edita semestralment La Circular – revista especialitzada en cant coral infantil. 

L’ASSOCIACIONISME I EL VOLUNTARIAT

Tota l’activitat del SCIC la promouen equips formats per professionals de l’educació musical i altres perfils de persones vinculades al cant coral infantil que treballen de forma desinteressada per portar a terme els objectius de l’associació.