7a edició del curs de direcció

Un any més, el SCIC aposta fort per la formació dels seus directors i altres persones interessades. Per aquest motiu, us fem una nova oferta de curs de direcció seguint la línia dels darrers cursos amb algunes novetats, com la nova ubicació als Lluïsos de Gràcia i els directors convidats d’enguany que pensem que complementaran la formació dels participants amb aportacions molt interessants, com la posada en escena i la interpretació del repertori.

El curs de direcció coral infantil del SCIC ofereix a totes les persones interessades en la Direcció corals les eines per iniciar-se i aprofundir en la tècnica bàsica de la direcció coral així com els recursos propis i més específics pel treball continu amb cors infantils.

Amb aquest objectiu es treballaran els següents continguts:

•• Tècnica del gest de direcció: Principis bàsics i generals de la tècnica de direcció coral. Sessions de pràctica amb grups d’alumnes i cor pilot infantil.

•• Anàlisi de la partitura: Eines per fer una bona anàlisi dels aspectes més importants que presenta qualsevol partitura. La seva aplicació a l’assaig i concert.

•• Descoberta de repertori amb diferents directors de prestigi: La tria de repertori en funció de les necessitats del cor.

•• Dinàmica d’assaig: Recursos per específics per treballar amb cors infantils, des dels més petits fins els joves. Estratègies per ensenyar i aprendre una cançó.

•• Tècnica vocal aplicada a la veu dels infants: Taller sobre la veu de l’infant i recursos per fer-la créixer d’una manera sana i enriquidora.

DESTINATARIS:
Directors de cors infantils, mestres i professors de música. El repertori treballat inclourà tant programes del SCIC i altres editors com de Cantània (activitat del programa educatiu de l’Auditori de Barcelona).

NIVELLS:
A: per a persones que s’inicien en la direcció coral
B: per a persones que ja han fet algun curs de direcció i tenen certa
experiència en la direcció de cors
C: per a persones amb experiència en la direcció coral i que volen
treballar amb repertori de més dificultat

DURADA:
El curs, reconegut pel Departament d’Ensenyament, té una durada de 60 hores, 52 de les quals seran presencials i 8 de treball a casa (preparació de materials avaluables).
Per obtenir el certificat caldrà fer un mínim del 80% d’assistència. S’avaluaran les pràctiques de direcció i el treball de preparació previ.

DATES, LLOC I HORARI:
29 i 30 d’octubre de 2016
26 i 27 de novembre de 2016
28 i 29 de gener de 2017
4 i 5 de març de 2017

dissabtes de 09.30 a 13.30 i de 15.15 a 19:15h i diumenges de 10.00 a 14.00h.
Lloc: Lluïsos de Gràcia (Pl del Nord, Barcelona)

PROFESSORS:
Professors del curs: Montse Meneses, Jaume Sala i Gemma Tatay.
Professor convidat: Oriol Castanyer (un cap de setmana)
Professora de cant: Marta Cordomí. Sessions amb grup. Treball aplicat al repertori.

TREBALLEM AMB… :
Són tallers inclosos al curs però també oberts a altres persones interessades (prèvia inscripció a tallers solts o a tots quatre). Es faran cada dissabte a la tarda de 17 a 19:15h.

29 d’octubre: Marta Garcia Otin, coreògrafa i directora d’escena: Presència i energia escènica

26 de novembre: Josep Vila Casañas, compositor i director: La seva obra per a veus blanques: criteris d’interpretació.

28 de gener: Francesc d’Assís Pagès, compositor i director: Descoberta del seu repertori i d’autors propers.

4 de març de 2017: Marleen Annemans (Flandes), directora de tallers internacionals: Voice and body (amb el Sjaloom Childrens Choir)

PREUS

TOT EL CURS (nivells A, B i C):
* membres del SCIC, amics del SCIC i mestres de Cantània: 280€
* no membres: 330€
“TREBALLEM AMB…” (quatre sessions): 80€
“TREBALLEM AMB…” (una sessió): 25€

 

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ