10è Curs de Direcció del SCIC

Aquest curs celebrem la 10a edició del Curs de Direcció del SCIC, apostant un any més per la formació dels directors i altres persones interessades.

El curs de direcció coral infantil del SCIC ofereix a totes les persones interessades en la direcció coral les eines per iniciar-se i aprofundir en la tècnica bàsica de la direcció coral així com els recursos propis i més específics pel treball continu amb cors infantils.

Amb aquest objectiu es treballaran els següents continguts:

  • • Tècnica del gest de direcció: Principis bàsics i generals de la tècnica de direcció coral. Sessions de pràctica amb grups d’alumnes i cor pilot infantil.
  • • Anàlisi de la partitura: Eines per fer una bona anàlisi dels aspectes més importants que presenta qualsevol partitura. La seva aplicació a l’assaig i concert.
  •  Descoberta de repertori amb diferents directors de prestigi: La tria de repertori en funció de les necessitats del cor.
  • • Dinàmica d’assaig: Recursos per específics per treballar amb cors infantils, des dels més petits fins els joves. Estratègies per ensenyar i aprendre una cançó.
  • • Tècnica vocal aplicada a la veu dels infants: la veu de l’infant i recursos per fer-la créixer d’una manera sana i enriquidora.

DESTINATARIS:
Directors de cors infantils, mestres i professors de música. El repertori treballat inclourà tant programes del SCIC i altres editors com de Cantània (activitat del programa educatiu de l’Auditori de Barcelona).

NIVELLS:
A: per a persones que s’inicien en la direcció coral.
B: per a persones que ja han fet algun curs de direcció i tenen certa experiència en la direcció de cors.
C*: El nivell avançat s’ofereix en un curs de format intensiu al juliol. Per a més informació: scic@scic.cat.

DURADA:
El curs, reconegut pel Departament d’Ensenyament, té una durada de 60 hores, 52 de les quals seran presencials i 8 de treball a casa (preparació de materials avaluables).

Per obtenir el certificat caldrà fer un mínim del 80% d’assistència. S’avaluaran les pràctiques de direcció i el treball de preparació previ.

DATES, HORARIS I LLOC:

19 i 20 d’octubre del 2019
23 i 24 de novembre del 2019
18 i 19 de gener del 2020
22 i 23 de febrer del 2020

Dissabtes, de 9.30 a 13.30h i de 15.15h a 19.15h
Diumenges, de 10.00 a 14h

Lloc: ESMUC (Barcelona)

PROFESSORS:
Professors del curs: Oriol Castanyer, Jaume Sala i Gemma Tatay.
Professora de veu: Marta Cordomí. Treball aplicat al repertori.

TREBALLEM AMB… :
Són tallers inclosos al curs però també oberts a altres persones interessades (prèvia inscripció a tallers solts o a tots quatre).

  1. Laura Aubert (treball d’escena): diumenge 20 d’octubre de 12 a 14h
  2. Mireia Besora: dissabte 23 de novembre de 17 a 19:15h

PREUS:
Tot el curs: 330€
Membres del SCIC, amics del SCIC, membres AEMCat, alumnes ESMUC i mestres de Cantània: 280€

“Treballem amb…”(*): 25€ per sessió
(*) Els “Treballem amb…” són sessions especials amb professors convidats amb assistència oberta a persones que no facin el curs íntegre.

FORMULARI D’INSCRIPCIÓ